15 Ocak 2013 Salı

CEVİZLİ KEK


Malzemeler
4 adet orta boy yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt ya da yoğurt
1 su bardağı parçalanmış ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 

Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle güzelce çırpın. Sıvı yağı ve sütü ilave edin, mikserle karıştırın. Karışımın içine iki su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin (elemek kekin daha güzel kabarmasını sağlar ), tekrar mikserle karıştırın. Başka bir kapta, ayırdığınız bir su bardağı un ile parçalanmış cevizlerin hepsini kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ( un cevizin çökmesini engelleyecektir ). Daha sonra limon suyu ile birlikte cevizli unu kek karışımına ilave edin ve mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Kek karışımını, tabanını hafifçe yağlayıp un serptiğiniz kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. 
Not: Kekinizin pişin pişmediğini bir bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz. Bıçağı keke batırdığınızda bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz artık hazırdır.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder