ETLİ-SEBZELİ GÜVEÇ
Toprak tencerede yemek yapmanın zevkini yaşayabileceğiniz lezzetli bir yemek...Güveç...Ayrıca içine koyulan çeşitli sebzelerle de renk cümbüşü yaşatan bir yemek olduğunu da unutmamak lazım...
Malzemeler:
300 gram kuzu kuşbaşı
2 adet küçük boy kabak
2 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy kırmızı biber
2 adet orta boy yeşil biber
1 adet büyük domates
10 adet arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
kekik,pul biber,karabiber,yenibahar,tuz
yarım çay bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
İlk olarak patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayın ve acılığı gitsin diye tuzlu suda bekletin. Kuşbaşılık doğradığınız etleri tencereye koyun ve etler kendi suyunu çekene kadar kavurun.Arpacık soğanları ve havanda ezilen sarımsakları ekleyin, 7-8 dk daha kavurun.Sonra halka halka doğranan patlıcanı, patatesi, kabağı, havucu ve biberleri ekleyin. En üste de kabuğunu soyduğunuz ve iri iri doğradığınız domatesi ilave edin. Kekik, pul biber, karabiber, yenibahar ve tuz ile baharatlarını tamamlayın. Üzerine ayçiçek yağını gezdirin. Son olarak da sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Yemeğin kendi buharıyla pişmesi ve hava almaması için tencerenin kapağını alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Ayrıca pişme sırasında yemeğinizin suyunu kontrol edin, azalma olursa ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder