3 Haziran 2012 Pazar

KASAP METİN KÖFTESİ


Pamuk gibi yumuşacık, lezzetli mi lezzetli bir köfte yemek isterseniz "Kasap Metin Köftesi"ni denemenizi tavsiye ederim...Tabii ki yanında pilav, yeşillik ve minik cherry domateslerimizi de (balkon bahçemizden) unutmamak lazım...

Malzemeler:
300 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
karabiber
kimyon
tuz
1 diş sarmısak
1/4 çay bardağı galeta unu
1/4 çay bardağı su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Soğanı soyup rendeyle suyunu çıkarın. Sarmısakları soyup ezin. Galeta unuyla suyu karıştırın. Kıymayı derin bir kaba alın. Bütün malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra cevin büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin ve orta derecede ısıttığınız tavada pişirin
Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Kendi köftem diye söylemiyorum, hakkaten güzel olmuştu yani... Daha köfteyi pişirmeden bile o kadar güzel kokuyordu ki neredeyse dayanamayıp çiğ çiğ yiyecektim... Evinkomun şahane pilavı eşliğinde afiyet oldu ;)

    YanıtlaSil
  2. kıymayı yoğururken "ne güzel kokuyor ya!" deyip başını tabağın içine sokmandan belliydi zaten çiğ çiğ yemeye niyetli olduğun...eline sağlık...

    YanıtlaSil