16 Ocak 2013 Çarşamba

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler
5 adet tavuk bageti
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
Tereyağı ve ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Sıcak su
Tuz

Yapılışı
Tavuk bagetlerini bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu dökün, haşlanmasını  bekleyin. Tavuklar haşlandıktan sonra derilerini çıkarın ve etleri tiftik tiftik yapın.
Pirinci bir kaç defa yıkayın. Ilık ve tuzlu suda yarım saat kadar şişmesini bekleyin (bu sırada üzerini bir tabakla kapatın). Daha sonra pirincin suyunu süzün ve soğuk suda birkaç defa yıkayın. Tencereye tereyağını, çiçek yağını ve pirinci koyun. Pirinçler kaşıktan tane tane dökülene dek güzelce kavurun, bu sırada limon suyunu ilave edin. Ardından daha önceden süzdüğünüz ve sıcak olan tavuk suyundan 1,5 su bardağı kadarını (bagetleri haşladığınız su ) ve haşlanmış nohutların tümünü tencereye ilave edin. Pilav suyunu çekerse ve pirinçler de kıtırsa azar azar tavuk suyu ilave edin ( dikkat edin çok koyarsanız pilav lapa olur ). Pilavınız bir kenarda temiz bir bezle demlenirken tifttiğiniz tavukları bir yemek kaşığı sıvı yağda 3-4 dakika kavurun.
Tavuklu pilavınız servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder