PESTO SOSLU MAKARNA
Fesleğen...Hmmm...Mucizesini son bir kaç yıldır farkettiğim mükemmel bitki...Maalesef İzmir'de kış mevsiminde iri yapraklı fesleğen bulmak çok zor. Ben de balkonumda kendim yetiştirmeye çalışıyorum. Böylelikle her istediğimde kolaylıkla ulaşabiliyorum ve pesto sosumu hazırlayabiliyorum.
Pesto sos...Hazırlaması çok kolay bir sos...Bağımlısı olacağınız bir sos...
Pesto sos...Hazırlaması çok kolay bir sos...Bağımlısı olacağınız bir sos...
Malzemeler
50 gram çam fıstığı
50 gram parmesan peyniri
Yarım demet iri yapraklı taze fesleğen
Bir su bardağından iki parmak az zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Penne makarna
(tüm malzemeler isteğe göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
Yapılışı
İlk olarak fesleğenleri yıkayın ve bir kenarda kurumaya bırakın. Çam fıstıklarını teflon tavada 5-6 dakika kavurun. Parmesan peynirini rendeleyin. Rondoya zeytinyağını, çam fıstıklarını, parmesan peynirini, fesleğeni,bir tutam tuzu ve karabiberi koyun. Rondoyu 1-2 dakika çalıştırın. Pesto sosunuz hazırdır.
Diğer tarafta da penne makarnayı haşlayın ve süzün. Makarnayı tekrar tencereye alın ve pesto sosla bir dakika kadar karıştırarak ısıtın. Pesto soslu makarnanız servis için hazırdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder