17 Şubat 2013 Pazar

AÇMA



Malzemeler
500 gram un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı
Unu geniş bir kaba alın. Üzerine sırasıyla ılık sütü, suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve mayayı ilave edin. Karışımı güzelce yoğurun ve kabarması için bir kenarda 40-50 dakika bekletin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta hamurun kabarma sürecinde üşümemesidir. Eğer evinizde soba ya da kalorifer varsa hamurunuzu bunların yanına koyup kabarmasını sağlayabilirsiniz ( hamurun üzerini temiz bir bezle örtmeyi unutmayın). Hamurun kabarması için diğer bir seçenek de fırını 20 dereceye getirip, alt-üst ısıtmayla ve üzerini de nemli bezle örterek 40 dakika beklemektir. Bu süreç içinde hamuru arada bir alt-üst etmeyi unutmayın (hamurun kurumaması için). Hamur kabardıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde daireler açın ve üzerlerine yarım tatlı kaşığı yumuşak margarini sürün, hamuru kendi etrafında çevirin. Çevirdiğiniz hamurları iki ucundan birbirinin tersi yöne doğa kıvırın ve uzatın, sonra da iki ucu birleştirip daire şekline getirin. Tüm açmaları içine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye sıralayın, üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otlarını serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. 
Pazar kahvaltılarınız için sıcacık açmalarınız hazırdır...Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder