17 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ
Çilek mevsiminin gelmesiyle birlikte pazarda, manavda, markette her yer çilek doldu. Ben de bu meyvenin hem kokusuna hem de tadına bayıldığım için reçelini yapmaya karar verdim. Zor olduğunu düşünüyordum ama hiç de öyle değilmiş...
Malzemeler:
1 kg küçük çilek
4 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Çileklerin saplarını temizleyin ve ezmeden güzelce yıkayın. Suları süzüldükten sonra çilekleri geniş bir tencereye alın ve üzerine şekerin hepsini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve çilekleri sabaha kadar bekletin (buzdolabında değil). Çileklerin suyunu bırakmış olması gerekiyor. Daha sonra kısık ateşte çilekleri kaynatmaya başlayın. Bu sırada tencerenin üzerinde oluşan beyaz köpükleri kaşık yardımıyla almayı unutmayın. Çilekler kaynamaya başlayınca limon suyunu da ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Reçelinizin olup olmadığını anlayabilmeniz için bir damlayı porselen tabağa damlatın, akmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder