30 Mayıs 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeler:
( 2 kişilik)
250 gram taze fasulye
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Yapılması en zahmetsiz yemeklerdendir taze fasulye. Dikkat edilmesi gereken tek nokta malzemelerin sırayla tencereye koyulmasıdır. Küp küp doğradığınız soğanları tencereye koyun, üzerine kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulyeleri ilave edin.En üstede de küp küp doğradığınız domatesleri koyun.Zeytinyağı, tuz ve şekeri de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 40-45 dk kısık ateşte pişmesini bekleyin.Domatesler suyunu bırakmazsa birazcık sıcak su da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...




2 yorum:

  1. Hmmm... Eline sağlık... Tadı fotosundan daha da güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun...beğenmene sevindim...

    YanıtlaSil