23 Mayıs 2012 Çarşamba

PRATİK TİRAMİSU
Geçen hafta sonu arkadaşımıza oturmaya gittik ve çayın yanında çok lezzettli bir tiramisu ikram ettiler. Tarifini sorduğumuzda da " BİM'e gidin Savoiardi adındaki kedi dili bisküvisini alın ve üzerindeki tiramisu tarifini uygulayın."dedi. Gerçekten de uygulaması zahmetsiz bir tiramisu tarifiydi. Teşekkürler Ebru...


Malzemeler: 
Krema için;
2 çorba kaşığı un
yarım litre süt
2 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
kakao
Un, süt, yumurta sarısı ve toz şeker karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. Biraz soğuduktan sonra labne peyniri ve vanilya da ilave edilip mikser ile iyice çırpılır. Soğumaya bırakılır.
Şurubu için;
yarım su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı toz şeker
Tüm malzemeler karıştırılır. Kedi dili bisküvilerinin yarısı düz bir tepsiye yerleştirilir ve hazırlanan şurubun yarısı bisküvilerin üzerine bir kaşık yardımı ile dökülür. Soğumaya bırakılan kremanın yarısı ıslatılan kedi dillerinin üzerine bir spatula yardımı ile sürülür. Daha sonra kalan bisküviler de ikinci kat olarak yerleştirilir, şurup ile ıslatılır ve onların üzerine de krema sürülür. Kakao ile süslenir. Buzdolabında 45 dakika bekletilir ve servise hazır olur.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder